fredericia friskole tieren logo

SURVIVAL OF THE FITTEST

“Survival of the Fittest” er vores måde at sige ”Teambuilding” på, og det indgår i flere af skoleårets aktiviteter som et led i din personlige udvikling

I starten af skoleåret drager vi ud i naturen, hvor vi gennem diverse aktiviteter og samarbejdsøvelser skal sammentømre klassen til en stærk enhed.

Vi bruger blandt andet skov, strand og vand til at udvikle dine faglige, menneskelige og sociale kompetencer. Vi bruger naturen, fordi naturen giver unikke rammer for gode oplevelser.

Vi går til grænsen af din tryghedszone og skubber nok også lidt til den.

Alt sammen med det formål at bidrage til at udvikle dig og give dig en viden om dig selv, som du kan anvende, når du senere i livet skal arbejde alene eller i team i forbindelse med studie og job.

Hele formålet med teambuilding er at synliggøre dine stærke og mindre stærke sider, så du kan forholde sig til forskellighederne og bruge dem aktivt.

Det handler om at blive synlige for hinanden, så alle kan give plads og finde rum til hinanden.

Målet er glæde, motivation, kvalitet og dermed en sjovere hverdag!

IDRÆT PÅ EN ANDERLEDES MÅDE – VI KALDER DET “UNGE I FRONT”

Har du altid godt kunne tænke dig at have en aktiv hverdag og styrke din personlige udvikling?

”Unge i Front” er det alternative idrætsfag, hvor du bliver mere bevidst om, hvordan du kan være et godt forbillede for dine venner, familie og omverden. Du er et ungt menneske, der står i spidsen for en bæredygtig, aktiv hverdag.

I samarbejde med DGI arbejder vi med dine kompetencer og evner og udforsker hvordan du kan bringe dem i spil i samarbejde med andre.

Der vil i et valgfagsforløb blive mulighed for at vælge to forskellige retninger, nemlig ”Trænerspiren” og ”Lederspiren”, hvor du bliver ansvarlig for at tilrettelægge forløb for børn og fordybe dig i rollen som leder og igangsætter.

Begge retninger styrker din personlige udvikling, dine samarbejdsevner og kan måske være med til at motivere dig til at engagere dig i frivilligt arbejde.

Du vil i faget ”Unge i Front” desuden komme til at stifte bekendtskab med mange forskellige grene af idræt. I samarbejde med Fredericias foreninger kommer du til at arbejde med blandt andet jumping fitness, forskellige former for dans, crossfit, fodbold og mange andre sportsgrene.

Svømning vil også være et af elementerne i faget og her skal du lære teknikken i de forskellige svømmearter. Der vil også indgå andre vandsportsaktiviteter som SUP fitness og paddle.

Den fremadstormende sportsgren E-sport vil også indgå som en valgfagsaktivitet i en del af året.

Som et ungt menneske er det også vigtigt, at du ved, hvordan din krop fungerer. Det betyder, at du bliver mere bevidst om, hvad du kan gøre for at have en sund og aktiv dag. Vi vil se på, hvordan mad og en aktiv hverdag har en positiv effekt på dit liv.

Målet er, at du i løbet af dette år bliver bevidstgjort omkring dig selv og din dagligdag som et ungt menneske i front.