fbpx
fredericia friskole tieren logo

DIT PERSONLIGE FOKUS – DE MUSISK-KREATIVE FAGOMRÅDER

Musik, Medie og Kreativitet & Formgivning vælges for et halvt år ad gangen. Du kan altså nå at opleve to af nedenstående fag.

 

MUSIK

 

Musikken omkring dig er dit livs soundtrack!

Vi omgiver os med musik i alle mulige afskygninger hver eneste dag, så nu er det tid til, at vi giver noget af musikken tilbage.

Sidder du og har en indre musiker, der enten allerede er kommet frem eller gerne vil frem, så er musik noget for dig. Det kræver ikke, at du kan noget i forvejen. Har du lysten til at lære at spille og synge, så kom og vær med i vores fantastiske musikalske fællesskab. Du kommer igennem nogle spændende forløb, hvor vi arbejder med Band, stomp og dans.

I Bandet skal vi arbejde med sammenspil af både nye og gamle numre, som du også er med til at vælge. Da musik er noget, der gerne vil ud og deles, kulminerer dette selvfølgelig i adskillige mega fede koncerter i løbet af året.

Teori, ja! Bare fordi vi vil have, at du får den bedst mulige chance, når du skal videre. Vi tager hånd om dig og viser dig, at der er mere ved musik end bare at spille. Du vil få en federe forståelse af musik, som vil hjælpe dig, når du skal lave dine egne numre.

Men ikke nok med, at vi selv skal holde koncerter af forskellig art, så skal vi også inspireres af musikken. Derfor skal vi på musikholdet, også mødes nogle eftermiddage og aftener, hvor vi skal lade andres musik forkæle vores øregange.

Vi skal høre musik, vi normalt måske ikke ville tænde for på Spotify, men som netop er med til at udvide vores musikalske viden og smag.

Så forbered dig på et fantastisk sjovt, udfordrende og lærerigt år i musik!

 

MEDIE

 

Medierne fylder meget i vores dagligdag. Du bombarderes dagligt med Facebook, Instagram, tweets, podcasts og ikke mindst radio, TV og dagspresse. Det kræver utrolig meget at kunne forholde sig til både den digitale og analoge verden.

Derfor kommer du i faget MEDIE til at arbejde både teoretisk og praktisk med hele denne super spændende og brogede verden. Du kommer til at lære at arbejde med DIGITALE PLATFORME og benytte REDIGERINGSUDSTYR til BILLEDER, VIDEO og LYD.

I løbet af året vil du stifte bekendtskab med blandt andet PODCASTS, hvor du selv skal udvikle og optage en podcast.

Du vil komme til at arbejde med KORTFILM og FILMREDIGERING, du vil komme til at skulle danne din egen holdning til ETIK og MORAL på de SOCIALE MEDIER osv.

Undervisningen vil hovedsageligt foregå i grupper, hvor I arbejder sammen om de forskellige MEDIEPRODUKTIONER. Selvfølgelig vil hver proces blive afsluttet med en analyse og gennemgang af din egen produktionsproces og selve produktionen.

Det bliver et år, hvor du kommer til at udfordre dig selv og helt sikkert forandre dine holdninger til de sociale medier og medieverdenen i det hele taget. Du vil være mere kritisk og stille større krav til det, du oplever i den digitale verden.

Vi glæder os til at møde dig i det spændende medieværksted!

 

KREATIVITET & FORMGIVNING

 

I faget ”Kreativitet & Formgivning” skal du arbejde med forskellige kunstformer og teknikker.

Du skal arbejde med ”Landart” som kunsten i landskabet. Sammen tager vi på udflugt i landskaberne og fordyber os aktivt i disse – vi arbejder med forandringer i uderummet. Naturen opleves lige pludselig på en helt ny og spændende måde! I

”Kreativitet & Formgivning” skal du også arbejde med innovation, og sammen vil vi forholde os til forskellige designprocesser.

Du skal opleve kendte kunstnere som Matisse og Picasso og bearbejde en anden kunstners værk, så det får et nyt og spændende udtryk. Her kommer du op på skulderen af kunstneren og får et særligt blik ind i kunstnerens unikke verden.

Du skal på besøg på et kunstmuseum, hvor vi sammen skal undersøge og interagere med udvalgte værker.

Du skal prøve at udvælge og arrangere genstande eller værker i forbindelse med en udstilling efter et bestemt princip eller tema. Du skal prøve at lave en tableau vivant, hvor du aktivt levendegør og dramatiserer et billede eller en scene fra et kunstværk.

Der bliver introduceret til visuelle kompetencer også inden for kulturen, samt billedfagets tre centrale områder: faglighed, funktioner og fagkultur.

Er du til ”Kreativitet & Formgivning” til farver og kunstneriske udfordringer, skal du ikke holde dig tilbage…